Metsään ja rusinoihin voi aina luottaa

Vartin kävelemisen jälkeen ajattelin hiljaa mielessäni, että minkä ihmeen takia piti lähteä. KitikitiVitiviti. Ottaisinko vaan lapsen kantoon ja kävelisin suorinta tietä kotiin vai jatkettaisiinko eteenpäin luottaen metsän voimaan. Maltoin pysyä rauhallisena ja tsempata eteenpäin vaikka sisällä kiehui.  Onneksi päätin jatkaa matkaa.

Suunnitelmissa oli alunperin suunnata reput selässä pitkospuille koko päiväksi. Aamulla oli kuitenkin selvää, että nyt kaipaamme enemmän kotipäivää ja oleilua. Väsyneitä lapsia: yhdellä roikkuu räkä, toisella hiukan kurja olo ja kolmas muuten vain kärttyinen. Hiphurraa, lähtökohdat leppoisaan vapaapäivään mainiot. 

Mieli halaji metsään ja kaikki kaipasivat happea. Pojat motivoituvat mahdollisesta sienikastikkeesta ja metsä houkutti heitäkin. Paitsi pienintä, hän motivoitui vasta rusinoista.  Pakkasimme siis mehut ja rusinat koriin ja lähdimme. Pienimmälle vielä pihalla annoin kaksi vaihtoehtoa: metsä tai päiväunet. Valitsi metsän.

Metsä alkaa pihalta, siinä(kin) olemme onnekkaita. Eikä se ole vielä koskaan pettänyt. Eikä pettänyt tälläkään kertaa. Kun alun kitinästä selvittiin, olikin lapsen mieli auki ja ihmeellinen maailma edessä. Taaperon sadat kysymykset ja keskimmäisen tarinat täyttivät ilman. Keskimmäinen löysi toinen toistaan hienoimpia Potter-sauvoja eikä olo ollut yhtään kurja. Pienin ihmetteli ketunkoloja ja kärpässieniä eikä kiukuttanut enää ollenkaan. Suurin etsi sinnikkäästi suppilovahveroita ja kärttyisyys unohtui itsestään. Ja tämä äiti hymyili.



 Hymyilty on sen jälkeenkin, sillä kiukut 
jäi kaikilta metsään. Bonuksena saimme 
sienet ja löysimme taas uuden luonnon
 parkour-radan.

Metsään ja rusinoihin voi aina luottaa. 



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsikin sairastuu syöpään.

Se ei ole ohi, kun se on ohi

Pacing - lajeista haastavin